Viu el Parcs
Diputació de BarcelonaXarxa de Parcs Naturals
Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l'Obac

El actes centrals del Parc

 

 

Fira d’artesans dels parcs naturals
A Mura

El diumenge 22 d’abril, la vigília de Sant Jordi, a Mura celebrarem la festivitat de Sant Marc. I com cada any els carrers s’ompliran de visitants i de variades parades d’artesans que viuen i treballen en diferents espais naturals, així com productors i productes que es conreen en aquest parc natural com el cigronet o els tomàquets de Mura. A més trobareu tallers participatius i els Jocs Ambulants al carrer. La festa acabarà amb el tradicional repartiment del panellet i la ballada de sardanes a la plaça de l’església d’aquest bonic poble medieval al cor del parc natural. Us hi esperem!

Fira d’artesans

 

 

 

 

 

 

 


Poesia als Parcs
<<Poesia als quatre vents>>

El programa «Viu el Parc» reprèn de nou una proposta cultural, iniciada l’any 2005, que vol apropar la poesia als espais protegits: «Poesia als parcs».

La veu de setze poetes, el so de sis músics i dues corals us acompanyaran per onze indrets, nou de Catalunya i dos d'Itàlia, de la Xarxa de Parcs Naturals i d'altres espais naturals protegits.

El projecte inicial de Vallgrassa, Centre Experimental de les Arts de Vallgrassa ha estat coordinat enguany per Carles Hac Mor i Ester Xargay i té el suport de la Institució de les Lletres Catalanes de la Generalitat de Catalunya.

Al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac s’aturarà el divendres 27 d’abril a Sant Llorenç Savall, on en el marc del projecte "Sant Llorenç llegim" de l'escola Josep Gras, podreu gaudir de la poesia de Sílvia Bel i Sílvia Comes i de la música de Clara Peyà al piano, al pati de la Casa de Cultura, Carrer del Vapor, 18.

Poesia als Parcs

 

 

 

 

 

 

 

 Matinal al Parc

A la Casanova de l’Obac (Vacarisses)
“Posa’t en joc”

El diumenge 6 de maig, la Casa nova de l’Obac es tornarà a vestir de festa per celebrar una nova edició de la Matinal al parc dedicada al món del joc.
Trobareu les dues col·leccions dels jocs de Katakrak, l’Animalada i els ReciclOperats, fets amb materials que ja han realitzat la seva funció i normalment es troben a la deixalleria, d’on són recuperats per transformar-los en un joc que serà fet servir per molta gent a qualsevol plaça de poble o en algun racó d’algun parc natural amb motiu de la festa Viu el parc. Comptarem també amb el tradicional taller de pintura amb Antoni Fernández un espai creatiu a l’abast de tots els que vulguin deixar volar la creativitat. També creatiu serà el taller de dracs que ens proposa L’Obrador que segur que no us decepcionarà. Al punt del migdia s’obrirà el teló del Tercer Cau de Contes que de la mà del rondallaire Cesc Serrat omplirà el parc d’històries increïbles contades pels propis participants a la festa. “Posa’t en joc” un dia diferent en plena natura en el qual tu ets el protagonista!

Accés a la Casa nova de l’Obac: carretera de Terrassa a Rellinars (BV-1221) km 9,8.
S’hi pot accedir amb el Bus Parc
Hi haurà servei de bar.
Reserves per dinar al Restaurant la Pastora tel. 609 703 734 (*)

Posa’t en joc

 

 

 

 

 

 

 

Nit d’estels al Marquet de les Roques
Sant Llorenç Savall

El dissabte 16 de juny, el Marquet de les Roques viurà una nit d’estels per a públic de totes les edats. La Nit d’estels començarà a les 20 h amb un taller d’andròmines celestes a càrrec de l’Obrador. Després continuarem amb l’observació, a ull nu i amb telescopi, de diverses constel·lacions. A partir de la visió realitzada, es farà un repàs breu de la història de l’astronomia i un relat de les llegendes relacionades amb els personatges mitològics representats al firmament, a càrrec d’ACER.

Per poder realitzar correctament l’activitat, cal fer-ne la reserva prèvia al telèfon 933 741 950, de 10 a 13.30 h, abans del 13 de juny. Les reserves, que finalitzaran quan s’hagin cobert les 80 places disponibles, es faran per rigorós ordre de trucada i sols se n’admetrà un màxim de quatre per trucada. L’activitat durarà dues hores i combinarà el joc de tallers, l’observació del cel i els comentaris dels comunicadors.

Cal portar sopar i roba d’abric. Si plou, una part de les activitats es faran a cobert.
Accés al Marquet de les Roques Carretera de Sabadell a Sant Llorenç Savall B-124 fins el km 17,2, on a mà esquerra trobareu la pista que travessa la Vall d'Horta. Cal seguir 4 quilòmetres per aquesta pista fins al Marquet de les Roques.

Poesia als Parcs

 

 

 

 

 

 

 

 

Mura