Viu el Parcs
Diputació de BarcelonaXarxa de Parcs Naturals
Parc Natural de Montesquiu

El reporter d'octubre

 

Campins
Dissabte, 1 d’octubre de 2011
12 h
Concert amb Els Groullers
a la plaça de la Vila

Els Groullers

 

 

 

 

 

 

 

La,festa Viu el parc a Campins ha coincidit amb el dia de la gent gran i per a celebrar-ho vam comptar amb la formació Els Groullers.
Aquest any, la festa Viu el parc ha tingut lloc al matí enlloc de la tarda com era habitual, després de la missa que tenia lloc a l’església de Sant Joan. Tan bon punt acabava l’ofici, els avis de Campins s’apropaven a la plaça de Vila encuriosits, sobretot, pel nom amb què  aquest grup s’ha batejat, Els Groullers.
Un contrapàs iniciava tot un repertori de músiques dels Països Catalans fins arribar a l’Occitània.
Aquesta cobla de tres quartans amb folre com ells s’autoanomenen degut a la incorporació de la bateria i les percussions en l’aspecte rítmic i l’acordió diatònic i el contrabaix, en l’aspecte harmònic , van fer un recorregut musical a partir de temes tradicionals, reelaborats amb un llenguatge actual i temes de creació pròpia amb ritmes i sons tradicionals. El resultat va ser molt aplaudit pels assistents que van poder satisfer la seva curiositat al llarg del concert.

Els GroullersEls Groullers

 

 

 

 

 

Montseny
Diumenge 9 d’octubre de 2011
de 10 h a 14 h
Música itinerant amb 3Q5, cobla de tres quartans i Jocs de QuiSapQuè
a la plaça de la Vila

Una munt de gent, bé, més que un munt de gent una pila de vehicles no van parar d’anar amunt i avall pel carrer que travessa la bonica població de Montseny.
Des de primera hora, els aparcaments ja eren plens a vessar i és que conjuntament a la XVII Fira d’aliments va tenir lloc la caminada de resistència 5 cims, cinc horitzons que recorria el Turó de l'Home, les Agudes, el Matagalls, el Sui i el Samon, amb sortida des de la població de Montseny. Hi va haver una mica de batibull , és cert, però també hem de dir que l’anar i venir de la gent va omplir els carrers de gent i moviment.
La Fira enguany feia goig i els jocs de l’Anna Borrut, autèntiques escultures, vam donar molt de joc i color a la festa, la música itinerant de la cobla de tres quartans, creiem que no va deixar dormir ningú més enllà de les 11 del matí, era l’encarregat de posar la nota musical al petit poble del Montseny.

Música itinerant amb 3Q5

 

 

 

 

 

 

 

MontsenyJocs de QuiSapQuè

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seva
Diumenge 9 d’octubre de 2011
12 h
Cassoles, olles i cançons amb Carles Cuberes i Cia.
al carrer de la Rocada

Carles Cuberes i Cia

El passat diumenge 9 d’octubre va tenir lloc a Seva la 14a edició de la Festa del Bolet. Tot i ser una temporada no gaire bona pels bolets ja que no ha plogut gens, l’afluència de públic va superar les 25.000 persones d’edicions passades.
El bon temps va acompanyar els visitants durant tota la jornada, una jornada plena d’activitats per a tota la família. Entre totes elles destacava l’aportació Viu el parc que va contribuir amb una animació infantil a càrrec de Carles Cuberes i cia. i el seu espectacle Cassoles, olles i cançons. Aquesta formació va saber engrescar el públic familiar des de la primera nota i el va fer ballar i saltar amb cançons de tota mena. Rumba, funky, ska i rock and roll va ser alguns del ritmes que van sonar al llarg de l’actuació que va acabar entre forts aplaudiments.

Carles Cuberes i Cia

 

 

 

 

 

 

 

 

Carles Cuberes i CiaCarles Cuberes i Cia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arbúcies
Dissabte, 15 d’octubre de 2011
17.30 h
Taller de tardor de la Cia. Fes-t’ho com Vulguis
a la plaça de la Vila

Taller de tardor

La Fira de Tardor és un dels esdeveniments més consolidats de la vila d’Arbúcies amb un ventall d’activitats vinculades a la descoberta del patrimoni natural i cultural del Montseny.
Al llarg de tot el cap de setmana Arbúcies va aplegar un alt nombre de visitants que van gaudir d’una oferta cultural àmplia adreçada a tots els públics. Parades d’artesania o d’alimentació amb els productes de la tardor com a protagonistes es combinaven amb demostracions de fang, de vidre o de xocolata. 
Entre les activitats dirigides als més petits hi havia l’aportació del Viu el parc d’enguany: el taller de tardor de la Cia. Fes-t’ho com Vulguis, amb l’artista plàstica Nona Umbert al capdavant. En aquest taller, ubicat a la plaça de la Vila d’Arbúcies, els nens i les nenes de la vila van crear petites obres d’art a partir d’elements típics de la tardor. Aquest taller per una banda va despertar els sentits a través de les olors i del tacte dels elements emprats i per l’altra va posar en moviment la capacitat creativa de cadascú. La combinació va donar molts bons resultats.

Taller de tardor Taller de tardor

 

 

 

 

 

 

 

La Costa del Montseny
Dilluns, 31 d'octubre de 2011
22 h
Ball amb Jordi Tonietti Grup
a la plaça de l'església de la Costa del Montseny

 

Jordi Tonietti Grup

La Costa del Montseny celebrava un any més la seva particular Costanyada. A les nou del vespre, puntualment, s'iniciava el ball de la castanya i s'encenia la foguera.
Seguidament, i per escalfar l'ambient vam poder assaborir un caldo excel·lent, fet amb tant d'amor i dedicació com la que es posa en la preparació de la festa de la Costanyada. Acompanyant el caldo, vam menjar un plat de mongetes seques i botifarra, tot amenitzat amb un got de vi i pels més valents unes torrades fetes a la foguera. Finalment i en honor a la festa, els postres contaven amb un assortit de panellets, castanyes i un moniato.
Un cop sopats, es va donar pas al concurs de la castanya i al sorteig de la panera, on un dels membres del Jurat va ser el mateix Jordi Tonietti. Acabat el repartiment de premis va iniciar-se el concert. L'actuació va tenir moment per a tot, des de balls amb parella, a balls amb grup i fins i tot alguns jocs. Tota l'actuació, a més, va tenir l'agradable companyia de la foguera que caracteritza la costanyada de la Costa de Montseny.

Jordi Tonietti GrupJordi Tonietti Grup


 

separació

 

Tagamanent