Viu el Parcs
Diputació de BarcelonaXarxa de Parcs Naturals
Parc Natural de Montesquiu

El Reporter de juliol

 

 

Figaró-Montmany
Dissabte, 2 de juliol de 2011
22.30 h
Música tradicional
Al Casino

Els d’en Samarra

El Figaró-Montmany ha estat el municipi encarregat d’engegar la 19a edició del programa Viu el parc al Parc Natural del Montseny.
El primer dissabte del mes de juliol es va celebrar la V Caminada nocturna i, en acabar, un sopar pels participants. Per amenitzar l’arribada dels assistents i acompanyar-los mentre sopaven,  el grup Els d’en Samarra anava tocant les seves cançons d’ara i de sempre tot descobrint-los alguns aspectes i anècdotes del passat a través de la seva música.

 

 

 

Els d’en Samarra

 

 

 

 

 

 

 

Seva
Dimarts 5 de juliol de 2011
18 h
Música tradicional mexicana
Al Casal municipal de Sant Miquel de Balenyà

Tlalli, Sons de la terra

Un any més la festa de Sant Miquel dels Sants va acollir la diada Viu el parc a Sant Miquel de Balenyà. Enguany el grup encarregat d’amenitzar la vetllada va ser el tercet mexicà, Tlalli, Sons de la terra. Aquest grup va fer un recorregut per aquest gènere musical conegut amb el nom de son, d’origen afro-caribeny-mestís i que es dóna a diversos països de la conca del mar Carib. El grup es centra en el son mexicà, una música intensament mestissa, que no para de barrejar-se i de reproduir-se fins i tot a l’actualitat. La música que van oferir al públic de Sant Miquel de Balenyà va ser una mostra dels ritmes resultants a diversos indrets del colonitzat país, el son de Jarocho, el de Huasteco o els de la terra calentana, entre d’altres. Les músiques anaven acompanyades d’explicacions específiques. D’entre tot el repertori que van oferir, les peces més celebrades pel públic de Seva van ser les interpretades a la segona part, les de son mariachi que van ser llargament aplaudides i corejades.

Tlalli, Sons de la terra

 

 

 

 

 

 

Sant Feliu de Buixalleu
Diumenge 10 de juliol de 2011
19 h
Cantada d’havaneres i cançons de taverna
Al gorg d’en Perxistó

Cantada d’havaneres i cançons de taverna

Diumenge al vespre va tenir lloc una cantada d’havaneres i de música de taverna al gorg d’en Perxistó a Sant Feliu de Buixalleu. La cantada va anar a càrrec del grup El Terral, una formació empordanesa d’àmplia experiència musical, capitanejada per l’Agustí Tonietti i formada per Víctor Peya, Salvador Cortadellas i Xavier Baixeras. Mentre s’anava cremant el rom, El Terral va oferir-nos un espectacle distret i variat amb cançons de ses Illes, l’Alguer, jotes, cançons de taverna i valsets totes elles amb la Mar Mediterrània com a protagonista.
Després de la mitja part i després de degustar un deliciós rom cremat continuava la cantada que, entre rialles i comentaris distesos amb el públic, arribava al punt de les nou, hora en què es donava per finalitzada l’actuació mentre el sol es ponia darrera l’escenari.

grup El TerralCantada d’havaneres i cançons de taverna

 

 

 

 

 

grup El Terral

 

 

 

 

 

 

Viladrau
Divendres 22 de juliol de 2011
22h
Nit d’estels
Al coll de Borderiol

Divendres al capvespre va tenir lloc la Nit d’estels a Viladrau però no al coll de Borderiol com estava previst sinó a les instal·lacions del Centre Cultural Europeu de la Natura a causa de les previsions meteorològiques de boira i pluja.
Finalment, la nit no va resultar tan plujosa com les prediccions indicaven però sí el fred i la boira, en especial al coll de Borderiol que presentava un aspecte fantasmagòric, propiciada per una boira densa i espessa i el belar d’alguna cabra escadussera. Encertada de ple la decisió de canviar la ubicació
A les 9 de la nit ja arribaven els primers observadors al CCEN, on hi havia disposades per sopar taules i cadires. Havent sopar Máximo Ruiz ens va presentar un telescopi, descrivint-ne les parts i detallant-ne les utilitats i recursos. No obstant, ens vam haver de quedar només amb la part teòrica, ja que d’estels i planetes no en vam poder clissar ni un.

Tot seguit vam pujar a la sala d’actes on Màximo va presentar la seva web mentre exposava tot el que es pot fer i veure mirant cap el cel, amb ganes, una mica d’atenció i amb determinats recursos visuals. En acabar l’exposició del Máximo va arribar el torn del Xavier López que va donar unes quantes nocions per orientar-se amb el planisferi, començant per situar l’estrella Polar, imprescindible si no es vol perdre el nord, per tot seguit desfilar una de les interessants llegendes teixides en torn les nombroses constel·lacions celestes.

Nit d’estelsNit d’estels

 

 

 

 

 

Nit d’estels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Figaró-Montmany
Dissabte 23 de juliol de 2011
19h
Poesia als parcs
A l’Escola de Natura de Vallcàrquera

La poesia eròtico-vitalista-sentimental de Jordi Aligué retrunyia per tota la vall i feia caure tot de figues de la figuera enorme que aixoplugava els dos poetes i el músic. Quan era el torn d'Anna Ballbona, però, la figuera i els boscos de la vall es calmaven i el silenci permetia escoltar les ondulacions temàtiques i de la seva poesia. La fúria o torrent de trops vehements de Jordi Aligué era acompanyada per les notes vibrants de la guitarra d'Arturo Blasco, que es feien més subtils quan Anna Ballbona escandia els seus versos, tan vius i sovint carregats d'humor que els muricecs, amb llur vol atrabiliari, feien com si entenguessin tot el sentit de la riquesa lingüística dels poemes de la poetessa amb ancestres dels cingles del Bertí. Dues maneres d'escriure i de recitar, la d'Aligué i la de Ballbona, tan diferents que, paradoxalment, es van arribar a conjuminar entre si, agombolades pel boscam d'aquella vall tan pletòrica com cada síl·laba de tots dos poetes i com cada nota del guitarrista
Text gentilesa de Carles Hac Mor, coordinador cicle Poesia als parcs

Anna BallbonaJordi Aligué

 

 

 

 

 

 

Poesia als parcs

 

 

 

 

 

 

Gualba
Dissabte 23 de juliol de 2011
19h
Animació infantil a càrrec de Jordi Tonietti i cia.
A la plaça Joan Ragué

Gualba va viure el parc dissabte amb una actuació infantil d’en Jordi Tonietti i cia. Abans, però, tenia lloc la 39a edició del Concurs de pintura ràpida que enguany ha estat dedicada a la memòria d’Eugeni d’Ors en el seu 120è aniversari. Aquesta escriptor i filòsof català passava els estius a Gualba i durant una de les seves estades va escriure l’obra La Ben Plantada. Per retre-li homenatge, els participants en el concurs van ser convocats a la casa on s’hi allotjava.
En acabar el concurs i ja a la plaça Joan Ragué, en Jordi Tonietti agafava la seva guitarra i ens feia passar una tarda ben divertida. Amb les seves cançons esbojarrades ens va fer riure de valent, cantant i ballant al ritme d’un tren de cançons.
Un cop finalitzat l’espectacle, els responsables del concurs de pintura ràpida prenien la paraula i lliuraven els premis als guanyadors de les diferents categories.

ordi Tonietti i cia.Animació infantil

 

 

 

 

 

 

ordi Tonietti i cia.

 

 

 

 

 

 

Breda
Dissabte 23 de juliol de 2011
22h
Jazz amb SandyRiver Jazz Band
A la plaça Lluís Companys

SandyRiver Jazz Band

La SandyRiver Jazz Band o Banda de Jazz de Riudarenes, encapçalada pel Joan Massats al trombó, acompanyat per Lluís  Murillas a la guitarra i al banjo, Xavier Miró al clarinet i saxo, Pep Rius al contrabaix, Olivier Rocque a la bateria i Laia Badrenas a la veu, van entusiasmar el públic de Breda amb les seves versions de peces del jazz i swing més tradicional dels anys vint i trenta en record de llegendes del jazz com la cantant Billie Holiday i el saxofonista Lester Young.
Els músics, llargament vinculats a l’escena del jazz català, van saber transmetre la seva adoració per aquests ritmes que et fan moure el cos sense pensar-hi. La fantàstica i perfectament modulada veu de la Laia Badrenas, que debutava amb el grup, ens va transportar a aquells llunyans dies i ens va fer gaudir de molts èxits reconeguts com All of me, Careless love o Route 66 i d’altres de més desconeguts.
La nit, més fresca del que és habitual en ple estiu, va resultar ser també un petit homenatge a una esplèndida cantat que ens deixava per sempre aquell dia i que ja ha entrat a formar part de la llegenda, l’Amy Winehouse.

SandyRiver Jazz Band

 

 

 

 

 

 

 

Sant Feliu de Buixalleu
Divendres 29 de juliol de 2011
17h
Amanida de mainada amb Oriol Bargalló
al local de Gaserans

Un any més l’actuació Viu el parc va posar punt i final al casal d’estiu a Sant Feliu de Buixalleu per donar pas a l’estiu. Després de l’actuació dels nens i les nenes del casal,  l’Oriol Bargalló va agafar la seva guitarra i acompanyat del Lluís Gómez i el seu banjo van iniciar un viatge musical on no hi tenia cabuda l’avorriment. Des de bon començament l’Oriol i en Lluís es van ficar el públic a la butxaca que van ballar i saltar a ritme de les cançons d’ara i de sempre. Pares i fills van gaudir de valent durant una bona estona i van agrair amb forts aplaudiments el bon ambient creat durant l’actuació.

Oriol BargallóOriol Bargalló

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oriol Bargalló

 

 

 

 

 

 

 

Breda
dissabte, 30 de juliol de 2011
18h
animació infantil amb Carles Cuberes i l’espectacle “Cassoles, olles i cançons
A la piscina municipal

Tot i que fins a les 2 del migdia havia fet sol i calor, la forta tempesta que va caure va impedir fer l’activitat a les piscines on estava tot preparat.
L’Ajuntament havia anunciat el canvi d’ubicació per l’emissora de ràdio local i en cartells distribuïts per la població així que tot i la previsió de que vindria poca gent vam decidir fer l’activitat.
Van venir-hi poc més d’una dotzena de persones i tant els músics de la cia. De Carles Cuberes com els pares i mares que acompanyaven als seus fills i filles van haver d’esforçar-se per que l’espectacle tirés endavant.
Gràcies a la bona voluntat de tothom l’acte va ser força reeixit i la participació admirable.
En acabar l’espectacle el sol lluïa al capdamunt d’un cel absolutament blau.

 

Oriol BargallóOriol Bargalló

 

 

 

 

 

Oriol Bargalló

 

 

 

 

 

 

Sant Esteve de Palautordera
dissabte, 30 de juliol de 2011
22h
Ball amb Blue Moon
a la plaça Major

Acte suspès

 

separació

 

Tagamanent