Viu el Parcs
Diputació de BarcelonaXarxa de Parcs Naturals
Parc Natural de Montesquiu

El Reporter de setembreSant Celoni
Diumenge 18 de setembre de 2011
12 h
Poesia als parcs
a la font del Pradelló a Olzinelles

Poesia als parcs

El recital poètic del cicle la Poesia als parcs engegava la 16a edició del programa Viu el parc al Parc del Montnegre i el Corredor.
Unes 80 persones es van apropar fins a la Font del Pradelló d’Olzinelles malgrat la previsió de pluges per assistir a un nou recital del cicle poètic.

 

 

Poesia als parcs

 

L’acte començava després dels parlaments d’en Ramon Espinach, cap de l’oficina de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, encarregat de donar la benvinguda als assistents i de passar el testimoni a la poetessa Maria Josep Balsach i al grup Montnegres. Aquesta formació familiar que viu a Olzinelles, va ser un bon contrapunt musical al poemes de la poetessa, que tenien com a referent un país de l'Est d'Europa en un temps de guerra i de postguerra. Tot plegat va fer que el recital de poesia i música fos seriós i interessant. Els silencis absoluts del públic durant la lectura dels poemes i la interpretació de les peces musicals van demostrar l'interès del públic, els aplaudiments del qual agraïen el to de tot plegat.

 

Poesia als parcsPoesia als parcs

 

 

 

 

 

 

Palafolls
Dissabte 24 de setembre de 2011
23 h
Música amb Scarbeats
al molí d’en Puigvert

 

Aquest passat 24 de setembre, al Molí d’en Puigvert de Palafolls tenia lloc la desena edició de la festa Okupem el parc, dins la festa Viu el parc.
Un fort plujat va desplaçar el tradicional sopar de l’era del Molí a l’interior de l’edifici on vam poder assaborir tot de menges suculentes (un porc rostit, crema de verdures, pa casolà amb pernil del bo, uns estranys fideus xinesos fregits,suc de síndria ecològica...)
Mentre les 40 persones, que havien gosat atansar-se al molí sota la inoblidable pluja que , tot s’ha de dir, ja començava a amainar, acabaven de sopar, els quatre membres del grup Scarbeats començaven a afinar les veus tot cantant, asseguts i fent rotllana, les primeres cançons de la nit. Dolces balades dels Beatles que invitaven a la gent a acostar-se.
Mentre tothom agafava lloc, els músics pujaven a l’escenari preparats per convertir els Scarbeats en Beatles.
El concert va començar amb força i “Day Tripper” va omplir la sala de so, introduint de ple als espectadors al món Beatles. Les cançons s’anaven succeint: “You can’t do that”, “Michelle”, “Help”, “Oh darling”, “Eight days a week”, “Taxman” i un llarg etcètera de cançons, arxiconegudes que mai entraven soles, sinó que acompanyades sempre d’anècdotes, aventures, desventures i fins i tot sentiments dels components del famós grup anglès.
A l’escenari. els quatre músics s’ho passava d’allò més bé i això es transmetia a la sala. El to va anar pujant i cada cop la implicació del públic era més gran, els escarabats catalans (scarbeats) van passar a ser per una nit els “beetles” anglesos (Beatles) i el Molí d’en Puigvert  es va convertir en la mítica “The Cavern” de Liverpool.

Scarbeats

 

 

 

 

 

 

ScarbeatsScarbeats

 

 

 

 

 

 

ratllla horitzontal

 


 

Església d'Hortsavinyà