Viu el Parcs
Diputació de BarcelonaXarxa de Parcs Naturals
Parc Natural de Montesquiu

El Reporter de novembre


 

Llinars del Vallès
Diumenge 6 de novembre de 2011
Som de l'oest amb Encara Farem Salat
Sala d'actes de la Biblioteca Municipal

Encara Farem Salat

En un cap de setmana tocat per la pluja es va celebrar a Llinars del Vallès l'actuació del grup d'animació infantil lleidatà Encara Farem Salat. El títol de l'espectacle Som a l'Oest juga amb un doble sentit; la temàtica del les peces musicals i danses que interpreten (recreades en el far west nord-americà) i la mateixa procedència del grup (les terres de ponent catalanes).
En un principi l'acte estava programat a l'aire lliure, a la Plaça del Països Catalans, però la climatologia del tot adversa va fer que s'optés per traslladar l'actuació a l'edifici de la mateixa plaça que acull la Biblioteca.
Donades les circumstàncies l'assistència va ser força bona i el grup va poder adaptar el seu espectacle a l'improvisat espai. Com a nota anecdòtica, i com que d'un gran mal surt un gran bé, un grup de nens i monitors de l'Agrupament Escolta Sant Esteve de Granollers que tenien programada una activitat a l'aire lliure a Llinars del Vallès es van apuntar a l'activitat i van gaudir de valent de l'espectacle.
Pel que fa al resultat final de l'actuació aquesta va ser força exitosa; tots els nens, els monitors de l'esplai i alguns pares i avis varen participar de la ballaruca i els Encara Farem Salat van ser acomiadats amb molts aplaudiments després de més d'una hora d'actuació.

Encara Farem SalatEncara Farem Salat

 

 

 

 

 

Mataró
Diumenge 6 de novembre de 2011
d'11 h a 14 h
Taller de plastilina Coneguem els bolets amb Artiscle Creacions i taller Naturscopi amb l'Obrador
a la plaça de l'Ajuntament

Taller de plastilina

A conseqüència de la pluja que no parava de caure a Mataró, els actes Viu el parc previstos dins la 27a Exposició de bolets del Maresme i la 16a fira mercat de tardor, es van traslladar al Museu de Mataró.
Tot i que la pluja no va desistir durant tot el matí, prop d'una trentena de persones, entre pares i fills van participar dels dos tallers. El primer, anomenat Coneguem els bolets a càrrec d'Artiscle Creacions, va tenir enfeinats no només els nens sinó els seus pares que es van animar a crear tot tipus de bolets i de personatges del bosc en miniatura a base de plastilina. El segon dels tallers, dirigit per l'Alfons de l'Obrador proposava els nens una miqueta més grans la confecció d'un calidoscopi anomenat Naturscopi amb els elements de la natura com a mitjà d'observació. Els resultats van ser espectaculars a tots dos tallers.
En acabar la festa Viu el parc la pluja encara continuava mullant els carrers de Mataró.

Taller de plastilinaTaller de plastilina

 

 

 

 

taller Naturscopi taller Naturscopi

 

 

 

 

 

 

Fogars de la Selva
Divendres 18 de novembre de 2011
15.30 h
Taller de circ amb Viu i Riu
a la pista poliesportiva de la plaça de la Vila

Taller de circ amb Viu i Riu

Aquesta activitat s'havia d'haver fet el dia 28 d'octubre, coincidint amb la Festa de tardor de Fogars de la Selva. Aquell divendres es van registrar fortes pluges a alguns punt de la geografia catalana. En una setmana d'aiguats i temporals de vent, des de l'ajuntament de Fogars van sol•licitar l'ajornament de l'activitat.
L'activitat es va passar al divendres dia 18 de novembre. Dirigida primordialment als nens i nenes de l'escola les Falgueres, es va avançar l'hora d'inici de l'activitat. A les 15.30 h va baixar la primera classe, els nens i nenes de 5è de primària. El Néstor va explicar detallada i divertidament, el funcionament i l'elaboració d'alguns dels malabars amb els quals podrien practicar tot seguit. I així i fins les 17 h van anar passant les diferents aules de l'escola. En acabar l'horari lectiu es van afegir a la festa força pares i mares dels escolars, també alguns avis i altres parents. Els escolars van poder fer d'ensenyants als seus majors i, ves per on, ara eren els infants els que alliçonaven els més grans.
Fet i fet les activitats es van allargar fins les 18.45 h ja que començava a fer fresca i encara quedava una bona estona per recollir, ordenar i carregar tota l'estesa de materials desplegats per Viu i Riu.

Taller de circ amb Viu i Riu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sant Iscle de Vallalta
Diumenge 27 de novembre de 2011
12 h
Veredicte i Lliurament de premis del V Ralli Fotogràfic
al BiblioAccés

 

El passat diumenge 27 de novembre va tenir lloc a les 12 h la lectura del veredicte i el lliurament de premis corresponents al V Ral•li fotogràfic "Tocats pel bolet" que es va celebrar el diumenge 30 d'octubre a Sant Iscle de Vallalta amb un total de 48 participants.
Després de les deliberacions necessàries i de valorar les 143 obres presentades el Jurat constituït pel Sr. Josep Melero, de la Diputació de Barcelona, Sr. Roger Baulenas, del Grup Fotogràfic de Manlleu i la Sra. Montserrat Sabaté, de la Fundació Societat i Cultura van decidir atorgar els següents premis.
Premi a la millor col·lecció i valorat en 200 euros, de Toni Carcolé Benítez de Sant Iscle de Vallalta
Premi a la millor foto del tema "Clarosbcur" i valorat en 100 euros, de Xavi Morales Mateu de Santa Maria de Palautordera
Premi a la millor foto del tema "A parells" i valorat en 100 euros, de Juan José Vera Caballero de Granollers
Premi a la millor foto del tema "La festa del bolet" i valorat en 100 euros, de Paola Dupoy Rivero, de Barcelona.
Premi a la millor colecció infantil i valorat en 50 euros (val de regal de Decathlon), de Marcel Berger Roca, de 12 anys i de Caldes d'Estrac
L'exposició de les fotos guanyadores romandrà oberta fins el dia 11 de desembre al Casal de Cultura Sant Iscle de Vallalta.
Per veure les obres guanyadores cliqueu aquí (connectar amb apartat premis del ralli fotogràfic)

Guanyadors del V Ralli Fotogràfic

 

 

 

 

ratllla horitzontal

 


Església d'Hortsavinyà