Viu el Parcs
Diputació de BarcelonaXarxa de Parcs Naturals
Parc Natural de Montesquiu

El Reporter de desembre

 

Tordera
Dijous 8 de desembre de 2011
11.30 h i 12.30 h
Contes amb El lladre de guants blancs i música tradicional amb La Sonsoni
Hortsavinyà

El lladre de guants blancs

El passat 8 de desembre es va celebrar a Hortsavinyà, al municipi de Tordera, la festa Viu el parc amb la qual es tancava el programa Viu el parc al parc del Montnegre i el Corredor. Aquesta festa rememora una de més antiga en honor a Santa Eulàlia que tenia lloc en aquest mateix indret.
Aquest any hem comptat amb dues actuacions, una narració de contes a càrrec d'en Roger Corominas i un ball de música tradicional a càrrec del duet La Sonsoni. Per començar, en Roger anomenat també el lladre de guants blancs va explicar-nos que quan es posa els guants blancs roba les lletres dels llibres i es converteix en un narrador d'històries. Així, acompanyat d'un mapamundi ens va proposar un viatge a través de contes i llegendes de països ben llunyans, d'altres continents on princeses, lladres o llops compartien protagonisme amb els nens i nenes del públic.

El lladre de guants blancs

 

 

 

 

 

 

 


Enllaçada amb el darrer dels contes, va començar a sonar la música de La Sonsoni, dos músics procedents del Pirineu lleidetà, que ens van fer ballar de valent els diferents ritmes que no van parar de sonar. Les notes musicals, ara més lentes ara més ràpides, que sortien de l'acordió diatònic i el violí van ressonar per tota la vall com ja ho feien anys enrera durant la festa major d'Hortsavinyà.
La música va sonar fins a tres quarts de dues quan la gana ja començava a apressar els ballarins i ballarines que no van perdre el ritme en cap moment.


música de La Sonsonimúsica de La Sonsoni

 

 

 

 

 

música de La Sonsoni

 

 

 

 

 

 

 

ratllla horitzontal

 


Església d'Hortsavinyà