Viu el Parcs
Diputació de BarcelonaXarxa de Parcs Naturals
Parc Natural de Montesquiu

El actes centrals del Parc

 

 

Poesia als parcs
«Del sotabosc del sotavers al sotavers del sotabosc»

Una proposta cultural, iniciada l’any 2005, que vol apropar la poesia als espais protegits: “Poesia als parcs”. Enguany el programa arriba a catorze espais naturals, vuit dels quals formen part del programa cultural “Viu el parc”, quatre d’altres cicles poètics organitzats en altres espais naturals de Catalunya i dos més de Sardenya. El projecte inicial de Vallgrassa, Centre Experimental de les Arts ha estat coordinat enguany per Carles Hac Mor i Ester Xargay amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes de la Generalitat de Catalunya i de l’Institut Ramon Llull. Tots els recitals de “Poesia als parcs” s’enregistren en vídeo i tots els poemes recitats es poden veure i escoltar a Internet, a la pàgina

Al Parc del Montnegre i el Corredor s’aturarà  el diumenge 18 de setembre a la font de Pradelló amb les poesies de Pepa Balsach i la música del
Grup Montnegres..

ESPAI

DATA

HORA

LLOC

POETES

Parc del Montnegre i el Corredor

18 de setembre

12 h

Font del Pradelló (Olzinelles, Sant Celoni)

Pepa Balsach Música: Grup Montnegres

Espai Natural de les Guilleries-Savassona

9 d'octubre

12 h

Ermita de Sant Feliuet de Savassona (Tavèrnoles)

Andriy Antonovskiy i Catalina Girona

Parc d’Olèrdola

16 d'octubre

12 h

Conjunt Històric d’Olèrdola (Olèrdola)

Dolors Miquel i Lluís Figuerola amb la Coral de la Diputació de Barcelona

Parc del Foix

13 de novembre

12 h

Plaça del castell de Castellet. Castellet i la Gornal

Àngels Arguiñarena, Jordi Florit i Orland Monguillot

Parc del Garraf 20 de novembre 12 h El Mur s/n
Àngels Arguiñarena, Jordi Florit i Orland Monguillot

 

Poesia als parcs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gran festa del parc

El diumenge 9 d’octubre el santuari del Corredor acollirà una nova edició de la Gran festa del parc. La XV Jornada de Teatre de carrer us sorprendrà de nou amb moltes activitats pensades per gaudir d’una festa en plena natura i en bona companyia. Podreu provar les vostres habilitats com a malabaristes i equilibristes amb la proposta fresca de Viu i Riu o jugar amb els jocs de Guixot de 8 que enguany celebra el seu vintè aniversari. O bé escoltar les sorprenents històries de la Cia. Plansicols. També podeu descobrir algun secret més de la natura de la mà dels educadors de l’Escola de Natura del Corredor i com a plat fort de la jornada Si lo sé no me cuelgo presenta el seu espectacle de circ Els aires del carrer.

Accés al santuari del Corredor: des de Vallgorguina o des de Can Bordoi, per Llinars del Vallès, per una pista forestal transitable per turismes. 

Gran festa del parc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nit.d’estels.

Nit.d’estels.

El dissabte 22 d’octubre, a partir de les 20 h visita al Museu i sopar (cadascú se’l porta). De 21 a 23.30 h, introducció a l’observació del cel, a ull nu i amb telescopi. Observació de Júpiter i les constel·lacions. Introducció a la història de l’astronomia i a la interpretació del cel de diferents cultures. Amenització de la sessió amb llegendes relacionades amb algunes constel·lacions i altres cossos celests. Cal fer-ne la reserva prèvia, al telèfon 932 157 411, de 10 a 14 h. Veniu ben abrigats i porteu llanterna.

 

 


 

Església d'Hortsavinyà