Viu el Parcs
Diputació de BarcelonaXarxa de Parcs Naturals
Parc de la Serralada de Marina

El reporter - Reportatges de les activitats Viu el Parc

MATINAL SERRALADA DE MARINA – 15 d’abril del 2012

SANT JERONI DE LA MURTRA

La festa matinal del Parc de la Serralada de la Marina es va desenvolupar al monestir de Sant Jeroni de la Murtra (Badalona) i voltants, i va acollir més de 1.000 persones.

El temps va acompanyar, permetent a tots els participants gaudir de la proposta de tallers i animacions ofertades.

El taller de confecció de papallones de la Nona Umbert i el taller de construcció de petits estels, a càrrec de l’Obrador, van ser el reclam per als més artistes, tant petits com grans. Més de 100 papallones i 200 estels van veure la llum a la Matinal.

També tots els assistents es van divertir una bona estona amb un seguit de jocs ambulants consistents en unes escultures-joc realitzades amb elements reciclats, fets per l’artesana Anna Borrut (de Qui sap què) que suposen una innovadora proposta de jocs d’enginy i imaginació.

A l’escenari, la Gumbo Jazz Band va aportar la nota musical de la Matinal, tot omplint de jazz l’espai de l'exterior monestir.

A més, 315 persones van gaudir de les visites guiades organitzades a l'interior del monestir.

L’espectacle infantil "Les sabates del circ", a càrrec de la companyia Fes-t'ho com vulguis, va ser l’actuació de cloenda a les activitats de la matinal.

NIT D’ESTELS A TIANA – 14 d’abril del 2012

OBSERVATORI ASTRONÒMIC DE TIANA
c/Eduard Fontserè, s/n
Tiana

L’Observatori Astronòmic de Tiana del Parc de la Serralada de la Marina va ser l’escenari de “La Nit d’Estels”. Més de 40 persones van participar-hi al capvespre del 14 d’abril. L’Observatori gaudeix d’ un entorn magnífic i d’un cel fosc, adient per a l’observació astronòmica.

El Sr. Enric Monreal, president del Grup d’Astronomia de Tiana, va donar la benvinguda a tots els participants, iniciant així, les explicacions a l’aula tancada. El tema d’enguany, Els Planetes, centrat especialment en Venus i Mart, va rebre una gran acollida pels assistents.

Atès les males condicions atmosfèriques de pluja, es van haver d’ allargar les explicacions a l’aula, amb una xerrada sobre el planeta dels anells “Saturn”.

Al finalitzar, els participants van visitar l’interior de la cúpula on es troba el telescopi principal.

 

POESIA ALS PARCS – 14 d’abril del 2012

PARC DE LA SERRALADA DE MARINA
Ermita de Sant Pere de Reixac. Montcada i Reixac

L’ermita de Sant Pere de Reixac va ser el passat 14 d’abril l’escenari per acollir novament la cita literària de Poesia als parcs a la Serralada de Marina.

Màrius Sampere, Mireia Vidal-Conte i la coral Mare de Déu del Turó de Montcada van protagonitzar l’acte. La presentació va ser a càrrec de Carles Hac Mor i Ester Xargay. El recital i les cançons de la coral, malgrat estar acompanyades d’una gran tempesta que va deixar l’ermita sense llum, van rebre una gran acollida pels assistents.

En acabat, la poetessa local Elisa Riera i dues poetesses més, també de gran qualitat professional, van recitar els seus propis poemes.

L’ermita de Sant Pere de Reixac, monument romànic del segle X, és el més important de Montcada i Reixac i conté elements únics i de gran qualitat arquitectònica. Les excel·lents condicions de sonoritat de l’ermita fan d’aquest lloc un espai idoni per a la recitació. La combinació de les paraules i la música va donar com a resultat una trobada poètica molt reeixida.

línea divisòria

 

Sant Jeroni de la Murtra