Viu el Parcs
Diputació de BarcelonaXarxa de Parcs Naturals
Parc de la Serralada de Marina

Les activitats.

El 14 i 15 d'abril el Parc de la Serralada de Marina celebra l'11è Viu el parc

Aquesta primavera, el Viu el parc torna a instal·lar-se al Parc de la Serralada de Marina. La campanya, promoguda per l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, arriba aquest any 2012 a l'onzena edició. Les activitats programades pel cap de setmana del 14 i 15 d’abril conviden a celebrar l’arribada de la Primavera i a gaudir d’aquells racons i espais del Parc que tradicionalment conformen els escenaris del “Viu el Parc”.

L'eix dels actes centrals, amb la Matinal al Parc i la Nit d'estels, s'adreça a un ventall de públic ben ampli amb activitats divertides i alhora didàctiques. També hi haurà la tradicional parada de la ruta Poesia als parcs a l'ermita de Sant Pere de Reixac.

El dissabte 14 d'abril arribarà la ja tradicional Nit d'estels a l'Observatori Astronòmic de Tiana on el protagonista serà el cel i la seva descoberta a càrrec dels astrònoms de l'entitat.

El diumenge 15 d'abril celebrarem la Matinal al Parc al monestir de Sant Jeroni de la Murtra, amb un menú d'activitats divertides i participatives per a un públic ben divers.

Si veniu descobrireu un nou vessant del Parc de la Serralada de Marina i el podreu compartir amb veïns i veïnes que, com vosaltres, s’estimen la natura i el vostre Parc.

PROGRAMA:

6a temporada de concerts de Sant Jeroni de la Murtra

Dissabte 14 d’abril de 2012
Al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra (Badalona)

La Temporada de concerts de Sant Jeroni de la Murtra ofereix un pla cultural que inclou el concert, acompanyat d'una exposició temporal i un aperitiu al claustre per gaudir de les vistes nocturnes.
Un instant, homenatge a Jorge Luis Borges amb Julio Santillán, guitarra i Ana Rossi, veu Poemes, cançons, fragments de textos de Borges, musicats pel Julio Santillán amb ritmes sud-americans.Poesia als parcs

Dissabte 14 d’abril
A l’ermita de Sant Pere de Reixac (Montcada i Reixac)

A les 19 h Sota el títol genèric Poesia als quatre vents el cicle «Poesia als parcs» arribarà enguany a vuit espais naturals de la província, dos més de Catalunya i un d’Itàlia. A Sant Pere de Reixac prendran la paraula els poetes Màrius Sampere i Mireia Vidal-Conte, amb la participació de la Coral
Mare de Déu del Turó de Montcada.


Nit d’estels

Dissabte 14 d’abril
A l’Observatori Astronòmic de Tiana

A les 20.30 h La nit del dissabte 14 d’abril, els astrofísics del Grup d’Astronomia de Tiana us proposen conèixer Venus, l’estel del capvespre, i Mart, el planeta roig.
Si aquest vespre, poc després de la posta de Sol, dirigim la mirada a la constel·lació de Taure, a uns 42º d’alçada per damunt de l’horitzó oest, veurem un astre molt lluminós que ens cridarà força l’atenció. Una mica més tard, al voltant de les 9 h, dirigirem la mirada a la constel·lació del Lleó, a uns 42º d’alçada entre Regulus i Denèbola, per veure Mart, un astre vermellós que desfigura l’aspecte normal d’aquesta constel·lació.
(Cal fer la reserva al tel. 933 741 950, de 10 a 13.30 h)Matinal al parc

Diumenge 15 d’abril
Al monestir de Sant Jeroni de la Murtra

A partir de les 10.30 h

QuiSapQuè
Escultures-joc de l’artesana Anna Borrut. Jocs divertits, originals, entretinguts i, sobretot, sorprenents pel seu disseny i factura.

Jocs Ambulants
Jocs Ambulants és una companyia dedicada a la creació i a la construcció d’enginys i jocs. El seu objectiu és crear un espai lúdic amb invents del passat i oferir-los com a joguines augmentant el
seu format, per a un públic infantil, i no tan infantil.

Taller de microestels L’Obrador
Construirem uns molt petits i lleugers estels que volen gairebé igual que papallones i que ens podrem emportar fins i tot dins la butxaca.

Taller de construcció de papallones
Fes-t’ho com vulguis
Taller de creació plàstica dirigit per la Nona Umbert de la Cia. Fes-t’ho com vulguis en el qual, amb diferents elements, fabricarem la nostra pròpia papallona multicolor.

Les sabates del circ
Fes-t’ho com vulguis
Espectacle d’històries de circ explicades per un nen, que s’ha fet gran, i que us convida a fer un viatge per l’imaginari del circ que ell va conèixer i el va encisar de petit. Relats emocionants, tendres, que us faran riure o plorar... Passeu, passeu... arriba el circ! Visita al monestir de Sant Jeroni de la Murtra L’antic monestir jerònim va ser fundat el 1416 pel mercader barceloní Bertran Nicolau. Els frares que el van construir hi van viure fins a l’any 1835, en què va quedar destruït a resultes de la crema de convents. Té un claustre gòtic de dos pisos obra de Pere Bassets i Jaume Alfons. El brollador central del claustre (1573) té una graonada en forma de mitja lluna. L’església, avui enrunada, és en part obra de Tomàs Bersa. La murtra és un arbust del claustre que dóna nom al monestir. Les seves flors blanques són símbol de pau.

Horari: a partir de les 10.30 h i fins a les 12.30 h, cada quart d’hora, visites guiades al claustre del monestir (places limitades).

A la Matinal al parc es lliurarà el retallable del monestir de Sant Jeroni de la Murtra, especialment editat per al programa «Viu el parc» (fins que se n’esgotin les existències).

Consulta el Programa de l'11è Viu el parc al Parc de la Serralada de Marina

línea divisòria