Viu el Parcs
Diputació de BarcelonaXarxa de Parcs Naturals
Espai Natural de les Guilleries-Savassona

El reporter del setembreMatinal al parc
Folgueroles
10.30 h
a la Font Trobada de Folgueroles

circuit d’aventura

 

Un cel clar, diàfan, va donar la benvinguda a la Matinal al parc a l’Espai Natural de les Guilleries Savassona que enguany ha donat el tret de sortida a la 6a edició del programa Viu el parc. La pluja de dissabte va espolsar arbres i herbetes de qualsevol resquill de pols i va deixar una agradable olor de verd. Amb l’escenari ben endreçat, la festa ja tenia, si més no, un bon començament.

circuit d’aventuracircuit d’aventura

 

 

 

 

 

 

 

 

 

circuit d’aventura

 

 

 

 

 

 

 

Abans de dos quarts d’onze, hora prevista per l’inici de les activitats, ja arribaven les primeres colletes de gent jove, a peu, per la qual cosa pensem que venien de Folgueroles mateix, a provar el muntatge del circuit d’aventura. Rodabosc havia muntat un rocòdrom, pont penjat i tirolina amb tots els ets i uts. Els primers s’hi vam poder aventurar a pler, cap a migdia hi va haver una mica més de cua. A uns metres del circuit, el taller de tir amb arc, posava a prova el bon pols i l’agudesa visual.

circuit d’aventuracircuit d’aventura

 

 

 

 

 

 

 

 

 

història de la terrissa

 

També des de primera hora, l’activitat ja havia començat als diferents tallers. Rosa Garcia i cia, va fer un acurat muntatge de la història de la terrissa amb imatges i peces autèntiques, a la vegada que permetia a qui ho volgués experimentar amb diferents tècniques de modelatge, des del xurro, al torn, passant per la planxa.

 

història de la terrissa

 

 

 

 

 

 

història de la terrissa història de la terrissa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

història de la terrissa història de la terrissa

 

 

 

 

 

 

Cuina de joguines,

 

L’Obrador va instal·lar la seva Cuina de joguines, de la qual el plat estrella va ser l’equilibrista. Amanits d’una manera o d’una altra, els inquiets saltimbanquis van ser motiu de satisfacció pels cuiners i cuineres que no es cansaven de contemplar l’agilitat, l’agosarament  i vistositat dels seus guisats.

 

 

 

 

Cuina de joguines,

 

 

 

 

 

 

 

 

Cuina de joguines,Cuina de joguines,

 

 

 

 

 

 

Fes-t’ho com vulguis

 

Fes-t’ho com vulguis proposava fer aquella cosa que quan al llegir un llibre no el poguéssim acabar, ens estalviaria de dur-lo per tot arreu amb el dit a la plana on ens havíem quedat: un punt de llibre. Aquesta pràctica eina es feia en suport transparent, estampada amb diversitat de formes i colors aplicats amb tampons  i segells fets amb material reciclat. 

 

 

Fes-t’ho com vulguisFes-t’ho com vulguis

 

 

 

 

 

 

 

1a Font de poemes

 

I.al punt el migdia, vam engegar la 1a Font de poemes, conduïda per Isabel Cabós. Es tractava de llançar-se a l’arena recitant poemes propis o bé amb la lectura dels versos d’altri. I qui no en duia cap de preparat,  podia treure’n un a l’atzar del cofre dels pomes. Hi havia dos cofres, un per als grans i un altre pels més menuts. No és que hi haguessin empentes per recitar, però per se la primera vegada, no va estar gens malament.

1a Font de poemes

 

 

 

 

 

 

 

1a Font de poemes1a Font de poemes

 

 

 

 

 

Riu, música popular i tradicional

 

Riu, música popular i tradicional, reinterpretada, reversionada, en flux constant com els agrada definir-se. Riu són un sextet de joves músics que interpreten les cançons tradicionals catalanes de manera innovadora, intimista i participativa. Públic i músics en sintonia va passar una molt bona estona al redós de la Font Trobada.

Riu, música popular i tradicional

 

 

 

 

 

 

 

I.fins aquí la Matinal, no pas la festa, ja que a la tarda continuaven les activitats ara al parc de les Set Fonts de Sant Julià de Vilatorta amb el taller de circ, malabars del reciclatge de Viu i Riu.

 

Malabars del reciclatge amb Viu i Riu
Sant Julià de Vilatorta
al parc de les Set Fonts
Diumenge 25 de setembre de 2011

Malabars del reciclatge

 

Un any més s’ha fet coincidir el dia de la Matinal al parc que té lloc a la Font Trobada de Folgueroles amb la festa Viu el parc a Sant Julià de Vilatorta amb un resultat més que satisfactori.
Enguany la proposta era un taller de circ, però un taller de circ ben especial, ja que tots els estris estan fets amb materials de rebuig. El taller es distribueix en 8 zones independents, segons els malabars que s’hi exerciten. Coordinació, llançament, equilibris, monocicles, bicicletes impossibles, totes aquestes disciplines van poder practicar tots els qui van voler seguir la festa o iniciar-la amb el ritme viu de Viu i Riu.
Als espais per a les diferents disciplines circenses, viu i Riu i va afegir un espectacle d’animació a càrrec d’un avi cames llargues.
La diversitat de públic i d’edats del participants a la festa fa pensar que l’acollida i l’acceptació de la proposta d’enguany ha sigut prou afinada.

Malabars del reciclatgeMalabars del reciclatge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malabars del reciclatge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

barra divisòria

Rupit