Viu el Parcs
Diputació de BarcelonaXarxa de Parcs Naturals
Espai Natural de les Guilleries-Savassona

El reporter de l'octubre


 

Construcció col·lectiva en vímet, taller de cistelleria i contes de l’entorn de Sau i les Guilleries amb el Lladre de guants blancs
Vilanova de Sau
a la Bassassa
Diumenge, 2 d’octubre de 2011
11 h

iglú per a la Bassassa

 

Des de les 9 h Pont de Querós era a l’esplanada de la Bassassa disposat a plantar les vares directrius que, al llarg del matí i amb la col·laboració de tots els participants, servirien d’estructura a la cabana o iglú per a la Bassassa. Déu-n’hi do del nombre de veïns i veïnes que van voler participar a la proposta posant la seva branca de vímet. També es va poder teixir un cistellet decoratiu amb branques de ginesta que, un cop llest, cadascú va poder endur-se’n cap a casa. I encara en vam aprendre una mica més de tot l’entramat del món de la cistelleria ja que una veïna va portar jocs de la riera propera per elaborar una mena de badoquera prou enginyosa.

taller de cistelleria

 

 

 

 

 

 

 

I.mentre uns teixien i entramaven al sol, a sota l’ombra dels arbres de ribera, el Lladre de guants blancs va deixar anar el seu bagatge d’històries i contes de l’entorn de Sau i de les Guilleries, del monstre de la Pensanta i algunes galindaines més que,quan temps era temps, feien la seva per la zona i que actualment, qui sap, potser encara hi campen....

taller de cistelleriael Lladre de guants blancs

 

 

 

 

 

 

Poesia als parcs
Tavèrnoles
a l’ermita de Sant Feliuet de Savassona
Diumenge, 9 d’octubre de 2011
12 h

Després de la presentació de l’acte per part del coordinador del cicle i també poeta Carles Hac Mor, els poetes convidats Andriy Antonovskiy i Catalina Girona alternaven les seves veus en un recital que anava des de la poesia discursiva a la poesia fonètica passant per la poesia gestual. Alguns poemes van ser recitats en versió ucraïnesa i també, és clar, en versió catalana, ja que Antonvskiy, tot i que escriu i parla perfectament català, és ucraïnès. Aquesta plurinacionalitat de tots dos poetes, Catalina Girona és catalana, argentina i nord-americana, va ser molt enriquidora. També el fet que entre els assistents comptéssim amb la presència del rapsode Josep Verdaguer i el poeta Xevi Roviró, els qual van participar recitant poemes d’en Mossèn Cinto Verdaguer.
Una vegada més hem de destacar la complicitat entre els poetes i el públic i el bon ambient que es respirava a l’ermita de Sant Feliuet de Savassona.

Poesia als parcs

 

 

 

 

 

 

Catalina GironaAndriy Antonovskiy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rupit