Viu el Parcs
Diputació de BarcelonaXarxa de Parcs Naturals
Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Els participants - Viu el Parc a les Escoles


El programa escolar Viu el parc s'ha realitzat per cinquè any consecutiu a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

El programa escolar Viu el Parc a les Guilleries-Savassona s’estructura en dues fases la primera de les qual té lloc a l’aula i una segona anomenada Festa de les Escoles que té lloc a l’entorn de Sant Feliuet de Savassona
.
La fase a l’aula, d’una hora i mitja de durada, es fa amb el suport d’audio-visual d’un powerpoint que comença amb la presentació de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona i continua amb un repàs exhaustiu a la història d’aquest espai natural protegit, des de la prehistòria i fins a l’actualitat. La sessió il·lustra amb exemples gràfics com ha anat variant el paisatge al llarg dels temps i  també els canvis en la fauna associada. Amb el temps, les imatges han guanyat en mobilitat i so. Gràcies a les gravacions cedides per l’Àrea de Parcs de la Diputació de Barcelona, hem vist animals en moviment i el so d’algun d’ells.

En acabar la sessió a l’aula, cada alumne rep un retallable que reconstrueix quatre etapes clau en la història del paisatge d’aquest espai natural. En cadascuna de les escenes representades es pot veure com va canviar la superfície forestal, quins eren els personatges que poblaven aquestes terres i quina era la fauna que hi havia en un moment determinat. El retallable s’ha de pintar, retallar i enganxar per deixar-lo enllestit.

programa escolar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El programa escolar

 

La.sessió a l’aula, a més, ha servit per engrescar els escolars cara la segona fase programa: la Festa de les escoles, que consisteix en una trobada conjunta de l’alumnat en un indret emblemàtic de l’espai natural. La festa en la que es trobaran tots els alumnes que han participat en la primera part del programa té com a eix central un itinerari-gimcana de descoberta del paratge de Savassona amb sortida a Tavèrnoles i arribada a l’ermita de Sant Feliuet de Savassona.

El programa escolarEl programa escolar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Escoles participants 2011:

Folgueroless

CEIP Mossèn Cinto

Sant Julià de Vilatorta

CEIP Bellpuig
Col·legi el Roser

 

El programa dirigit als nens i les nenes de 5è de primària, ha comptat enguany amb la participació de 3 escoles amb un total de 56 alumnes dels municipis de Folgueroles i de Sant Julià de Vilatorta. La Festa de les escoles ha de tenir lloc el divendres dia 14 d’octubre

barra divisòria

 

Rupit