Viu el Parcs
Diputació de BarcelonaXarxa de Parcs Naturals
Parc Natural de Montesquiu

Els participants - Viu el Parc a les Escoles

 

 

El programa escolar Viu el Parc al Parc del Garraf-Olčrdola i Foix arriba aquest any 2011 a la divuitena edició. El programa adreçat als nens i les nenes de 5č de primŕria, compta enguany amb la participació de 26 escoles amb un total de 1.058 alumnes dels municipis de Begues, Canyelles, Castelldefels, Gavŕ, Olčrdola, Olesa de Bonesvalls, Olivella, Santa Margarida i els Monjos, Sant Pere de Ribes, Sant Pere de Ribes-Les Roquetes, Sitges i Vilanova i la Geltrú.

El programa consta de dues fases:

 

joc de la Xarxa de Parcs Naturals

La primera fase de la campanya escolar té lloc a l’aula, on un educador ofereix els alumnes de 5č de primŕria una sessió del joc Mou-te per la Xarxa de Parcs Naturals amb la qual, i a través del joc, els nens i les nenes aprenen particularitats dels diferents espais naturals i aspectes que els caracteritzen i els relaciones. Durant la sessió cadascun dels alumnes rep un exemplar de l’ŕlbum de cromos Mou-te per la Xarxa de Parcs Naturals i 50 cromos dels 52 de completen la col·lecció.

joc de la Xarxa de Parcs Naturals

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El,dia de la Festa, els alumnes de les diferents escoles es troben en un espai emblemàtic del parc per gaudir d’un dia d’activitats a l’aire lliure. En el cas dels parcs del Garraf, d’Olèrdola i el Foix, la trobada és a l’Escola de Natura de Can Grau. Les activitats que es desenvolupen constitueixen una roda d’apartats: els mots encreuats Paraules del parc, on després de resoldre diversos enigmes l’alumnat es fa la foto de grups que constituirà l’últim cromo de la col·lecció. Amb l’itinerari De Passeig, els nens i les nenes viuen en directe alguns dels aspectes que a l’aula havien conegut a través del joc, o bé amb la consulta de l’àlbum. Guixot de 8 és un espais de joc col·lectiu, amb prop de 40 enginys fets amb material de rebuig que són tot un repte pels participats. I per desvetllar la faceta artística, el Racó de l’artista, espai dirigit per l’artista plàstica Nona Umbert, on cadascú pot deixar volar la imaginació i posar amb color i sobre transparència allò que li vingui de gust.

 

La festa de les escoles tindrŕ lloc durant els dies 8, 9 i 10 de novembre de 2011 a Can Grau

Escoles participants 2011:

Begues

Escola Sant Cristòfor
Escola Sant Lluís Bosch

Canyelles

Escola Sant Nicolau

Castelldefels

Escola Torre Barona

Gavŕ

Escola Salvador Lluch

Olčrdola- Moja

Escola Circell

Olčrdola- Sant Pere Molanta

Escola Rossend Montané

Olesa de Bonesvalls

Escola Pont de l’Arcada

Olivella

Escola El Morsell

Santa Margarida i els Monjos

Escola Sant Domènec

Sant Pere de Ribes - Les Roquetes

Escola Santa Eulàlia
Escola Les Parellades
Escola Les Roquetes
Escola Mediterrània

Sant Pere de Ribes

Escola El Pi
Escola Els Costerets
Escola  Riera de Ribes

Sitges

Escola Agnès de Sitges
Escola Maria Ossó
Escola Miquel Utrillo
Escola Esteve Barrachina

Vilanova i la Geltrú

Escola La Pau
Escola L’Arjau
Escola La Ginesta
Escola Sant Jordi
Escola Pompeu Fabra

línea divisòria

 

Sitges