Viu el Parcs
Diputació de BarcelonaXarxa de Parcs Naturals
Parc Natural de Montesquiu

El llibre

 

EL Llibre

En el curs 2008-09 es va editar especialment dins el programa Viu el Parc dels Parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix, un nou llibre que du per títol “La Xara i el Pau i l’àliga perdiguera” que es distribueix entre els alumnes que participen al programa escolar de Viu el Parc

Llibre del Parc del Garraf

 

 

 

 

 

 El llibre descriu les aventures dels dos protagonistes, la Xara i en Pau i la serva relació amb el parc
Llibre del Parc del Garraf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El llibre s’acompanya d’una fitxa didàctica

fitxa didàcticafitxa didàctica

 

 

 

 

 

 

 

 fitxa didàctica

 

 

 

 

 

 

 

 

El Parc d'Olèrdola ja disposa d'un nou llibre adreçat els escolars en el marc del programa escolar de Viu el parc. Es tracta del conte 'La Xara i el Pau i l'illa dels Albats'.
Aquest conte editat expressament pel programa es distribuirà entre els escolars de cinquè de primària de les escoles dels municipis del parc que participen en el programa.
En aquesta ocasió, l'aventura de la Xara i el Pau esdevé a l'interior del conjunt monumental d'Olèrdola, que és una petita part del parc del mateix nom. L'autor ens parla dels Albats, els nens que han mort abans d'arribar a l'ús de raó. Els Albats viuen a Olèrdola com si d'una illa es tractés, envoltada per la muralla romana que encara avui dia podem admirar, dins la qual podreu visitar la cisterna, les canalitzacions que hi porten l'aigua, l'església de Sant Miquel, la talaia romana, el castell medieval, el pla dels Albats i el llogarret ibèric.

El conte s'acompanya d'una fitxa amb activitats pedagògiques per fer al voltant del parc.

fitxa didàcticafitxa didàctica

 

Sitges