Viu el Parcs
Diputació de BarcelonaXarxa de Parcs Naturals
Parc Natural de Montesquiu

Inici

 

 

Una nova tardor vestirà de gala els tres parcs més meridionals de la província per celebrar la majoria d’edat del programa Viu el parc al Parc del Garraf, al Parc d’Olèrdola i al parc del Foix. La divuitena edició del Viu el parc omplirà de festa, de colors, de poesia, de circ, de notes musicals, de màgia o de contes els tretze municipis que conformen aquests espais naturals i els indrets més emblemàtics que us convidem a descobrir.

 

Fira d’Artesans

El municipi de Begues donarà el tret de sortida amb una gran celebració que omplirà els carrers d’artesans i de tallers participatius. La Fira d’artesans dels parcs naturals s’instal·larà el diumenge 25 de setembre en aquesta tranquil·la població del Baix Llobregat. Us hi esperem!

 

 

 

 

 

Una nova edició de la Nit d’estels us permetrà conèixer els secrets de la galàxia des de l’Observatori Astronòmic del Garraf a Can Grau (Olivella). L’esperada cita amb els astrònoms de l’OAG serà el divendres 4 de novembre. Estigueu atents i reserveu la vostra plaça!

Nit d’estels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El recinte del castell d’Olèrdola acollirà el diumenge 6 de novembre la Festa Major del Parc, on ens reunim sempre amb les famílies dels entorns i altres que vénen de més enllà per gaudir de la festa en majúscules, no en va és la festa més acolorida dels parcs naturals. Engunay tenim reservades moltes sorpreses per a grans i petits, tallers mediambientals proposats per Quatre Passes, taller d’escriptura medieval a càrrec de Tríade. Els jocs de QuiSapQuè per als més menuts de la família. Podreu entrar al Puck, el cinema més petit del món i jugar amb la col·lecció Colors de monstre de Tombs creatius. La cloenda de la festa serà fantàstica amb el Mag Félix. A més, podreu visitar el conjunt històric durant la jornada de portes obertes i participar al XVII Concurs de Fotografia Viu el parc. No hi falteu!

Festa Major del Parc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El cicle Poesia als parcs, sota el títol genèric”Del sotabosc del sotavers al sotavers del sotabosc”, arribarà un any més per donar de nou el protagonisme a la paraula. Al Parc d’Olèrdola el 16 d’octubre, al castell d’Olèrdola; al parc del Foix el 13 de novembre, a la plaça del Castell de Castellet, i al Parc del Garraf el dia 20 de novembre, a Begues.

Poesia als parcs

 

 

 

 

 

 

 

Concurs de Fotografia

Natura, cultura i gastronomia s’alien amb la proposta del Parc a taula, perquè assaboriu el parc amb tots els sentits, i arriba també el moment de fer el clic amb la dissetena edició del Concurs de Fotografia.

El programa escolar, protagonitzat pels alumnes de 5è de primària dels municipis dels parcs, continua en forma apropant el concepte de Xarxa de Parcs Naturals a més de nou-cents nens i nenes. Dues grans festes finals a Can Grau amb taller de pintura, De passeig, Guixot de 8, el joc “Paraules del parc” i un gran espectacle final clouran la campanya.

En aquest fullet també trobareu la relació d’actes que cada municipi organitza, les bases per participar al Concurs de Fotografia i la informació general dels serveis als usuaris de què disposa el parc.

De nord a sud, de llevant a ponent, al Parc del Garraf, al Parc d’Olèrdola i al Parc del Foix arriben aires de festa. Vine i respira’ls a fons.

 

línea divisòria

 

Sitges