Viu el Parcs
Diputació de BarcelonaXarxa de Parcs Naturals
Parc Natural de Montesquiu

La festa de les escoles


 

Dimarts 8, dimecres 9 i dijous 10 de novembre de 2011
Olivella
de 10 a 16 h
Festa de les escoles
Can Grau

 

Veure fotografies de Paraules de Parcs

La segona setmana de novembre va tenir lloc a Can Grau (Olivella) la Festa de les escoles que correspon a la segona fase del Programa escolar Viu el parc adreçat als alumnes de cinquè de primària.
Més d'un miler d'alumnes van gaudir d'un dia al parc per conèixer de primera mà el seu entorn natural més immediat.

Festa de les escoles

 

 

 

 

 

espai de jocs de Guixot de 8

Can Grau va ser el centre d'operacions de la festa des d'on es van distribuir els alumnes i participar d'una roda d'activitats que va començar a girar al punt de les 10 h i no va parar fins a les 14 h.
Els tres dies de festa vam gaudir d'una treva meteorològicament parlant, ja que els dies abans i posteriors a la festa la pluja queia amb bastant alegria. El sol va lluir tots tres dies i la temperatura va ser prou agradable per passar el dia fora de l'aula.

espai de jocs de Guixot de 8 espai de jocs de Guixot de 8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El.dimarts 8 de novembre les escoles que van assistir-hi van ser l'escola Torre Barona de Castelldefels, el Morsell d'Olivella, Sant Domènec de Santa Margarida i els Monjos, Santa Eulàlia, Les Parellades, Mediterrània i les Roquetes de Les Roquetes-Sant Pere de Ribes, l'escola El Pi, els Costerets i Riera de Ribes de Sant Pere de Ribes. En total 392 alumnes.
El dimecres 9 de novembre les escoles convidades van ser Sant Cristòfor i Sant Lluís de Begues, Sant Nicolau de Canyelles, Salvador lluch de Gavà, el Circell de Moja (Olèrdola), Pont de l'Arcada d'Olesa de Bonesvalls i l'escola Esteve Barrachina de Sitges. 293 alumnes en total.
El dijous 10 de novembre hi van anar l'escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta (Olèrdola), Agnès de Sitges, Maria Ossó i Miquel Utrillo de Sitges, l'escola La Pau, l'Arjau, la Ginesta, Sant Jordi i Pompeu Fabra de Vilanova i la Geltú. Un total de 373 alumnes.
Els alumnes després d'esmorzar i ser distribuïts en quatre grups es dirigien cap la primera de les activitats fins a completar un total de quatre.

espai de jocs de Guixot de 8 espai de jocs de Guixot de 8

 

 

 

 

 

Una de les activitats més lúdiques de tota la festa va ser l'espai de jocs de Guixot de 8 que sempre sorprèn a mestres i alumnes ja que els jocs estan fets de material i objectes vells que esdevenen petits reptes que els participants han de anar superant sols o amb l'ajuda d'altres companys.

Racó de l'artista

L'espai més creatiu de la festa va ser el Racó de l'artista en el qual es va convidar als alumnes a dibuixar. Aquesta activitat permet transformar la realitat que veiem a través de dels tres colors primaris i d'un suport transparent. A partir d'aquí es generen infinitud de realitats.

 

Racó de l'artista

 

 

 

 

 

 

 

Racó de l'artistaRacó de l'artista

 

 

 

 

 

Al'espai Paraules del parc els alumnes van poder jugar amb les paraules i acabar de completar l'àlbum Mou-te per la xarxa de parcs, lliurat a l'aula durant la primera fase del programa.

Racó de l'artistaRacó de l'artista

 

 

 

 

Racó de l'artistaRacó de l'artista

 

 

 

 

 

 

 

Veure fotografies de Paraules de Parcs

 

De Passeig

L'activitat anomenada De Passeig va permetre conèixer, alguns per primera vegada, el medi natural en el qual es trobaven a partir d'un petit itinerari. En aquest espai es va aprofitar per donar a conèixer una novetat d'enguany, una maleta amb una fitxes tàctils adaptades que permeten relacionar diverses petjades amb animals comuns dels parcs.

De Passeig

 

 

 

 

 

 

 

De PasseigDe Passeig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

el Mag Fèlix

A.les 14 h la roda deixava de girar per donar pas a un espectacle final a càrrec del Mag Fèlix que amb els seus trucs de màgia va deixar bocabadats la major part de l'auditori.
Abans de marxar, tots i cadascun dels alumnes van rebre un exemplar del llibre La Xara i el Pau i l'illa dels Albats, acabat d'editar especialment per al programa.

 

 

 

el Mag Fèlix

 

 

 

 

 

 

el Mag Fèlixel Mag Fèlix

 

 

 

 


llibre La Xara i el Pau i l'illa dels Albats

 

 

 

 

 

 

 

 

ratlla

 

 

Sitges